fbpx

Smoking til bryllup – fup eller fidus

Du har sikkert hørt det her før:

”Smoking er forbudt i kirken. Den hører til på manden efter 18:00. ”

Klassisk smokingDet er ihvertfald noget vi hører tit i Black Dot. Nu dykker vi lige ned i følelser og fakta, så du kan skabe din egen mening. For når alt kommer til alt, er det dig der er hovedpersonen. Din mening tæller med i dagens Danmark.

Emma Gad beskriver ganske rigtigt smokingen som en aftenting. En tung jakke der blev taget på henover aftenbeklædningen efter spisning.  Der skulle nemlig ryges, tales politik, damer og spil. Dens slags spil og røg er noget møj for dit tøj. Det rimer, og det er logisk i datidens samfund.

 

Nutiden byder smokingen velkommen

I dag er smokingen et højtideligt stykke tøj, der stadig hænger lidt fast i aftentidspunktet. Dels fordi de fleste festmiddage ligger på dette tidspunkt, men også fordi lakskoene, for det meste er sorte.

God opførsel var at sorte sko først var fremme sen eftermiddag/ aften, og ergo derfor er smoking: udfra den beskuelse umulig at gå med til et dansk bryllup.

ITs FASHION baby

Modebilledet har indhentet de store og uformelige formelle smokinglook. I dag er den tæt, kort og George Clooney-lækker. Det bliver gået til skrædderen og alt rettes til så smokingen er sexet og potent. Vi får lyst til at have den på oftere og til alt der rimer på COCKTAIL. Derfor er den populær igen i kirken, til fødselsdage, om aftenen .. ja faktisk alle steder. Hvorfor mon?

Derfor virker smoking flere steder i dag

Den er James Bond, den viser vores former og er evig ung og evig magtfuld. Den har lidt uniform over sig; Vi mænd elsker at være en flok smokingklædte minimagthavere. Det klæder i forhold til den daglige chino/jeans invasion, vi er klædt i.

Smoking skjorten er bare en turboskjorte, der godt kan kombineres med suit og jeans til daglige fester.

Lakskoen, er ikke en herreklub genstand længere, overhovedet ikke. Selv vores børn og koner går rundt i laksko i alle farver og former. Du kan sagtens bruge dine laksko til firmafester,  fødselsdage såvel som andre fejringer, hvor du sender din vært eller gæster et signal om at du tager invitationen til hjertet og har glædet sig.

 

Vi elsker når du giver den lidt gas. Vi hælder til at du skal tage smoking på når du har lyst, lyt til præsterne der har købt tøj i Black Dot; De er ligeglade hvad du har på… Helt ligeglade, for der er højt til loftet i ægteskabet, og så længe der er kærlighed og kildevand, betyder tøjet ingenting, for kirken.